Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ДІЄТА ПРИ ГЕМОРОЇ

Одним із факторів, що впливають на перебіг такої хвороби як геморой є ваші харчові звички. При неконтрольованому вживанні протипоказаних чи небажаних продуктів, геморой може загострюватися та важче піддаватися будь-яким методам лікування.

Те, що ви їсте та п'єте безпосередньо впливає на процес випорожнення, порушення якого нерідко спричиняє гемороїдальне запалення.

Рідке чи утруднене випорожнення може призвести до подразнення у ректальній зоні чи запалення гемороїдальних вузлів. Оскільки часто створюється надмірний тиск під час дефекації, це безпосередньо впливає на циркуляцію крові у судинах тазу, провокує приплив чи застій крові, і як наслідок — розтягування вен тазового дна.

За наявності геморою закрепи чи випадки діареї посилюють дискомфорт, викликають кровотечу та загалом ускладнюють і прискорюють перебіг хвороби. Внаслідок цього геморой може швидко переходити в складніші стадії.

Для лікування геморою важливим є дотримання збалансованого харчування, яке включає достатню кількість рідини та клітковини, щоб процес дефекації був м'яким та відбувався регулярно.

Окрім цього, потрібно відкоригувати свій раціон так, аби виключити з нього продукти, що можуть негативно впливати на процес травлення чи слизову кишківника, тим самим ускладнюючи геморой та його симптоми. Про них розповімо далі.

Які продукти протипоказані при геморої

Продукти з низьким вмістом клітковини можуть викликати або посилити закрепи, що небажано при геморої, тому краще обмежити їх кількість. Серед таких:

білий хліб;

молоко, сир та інші молочні продукти;

м'ясо;

фаст-фуд.

Виключіть, або максимально обмежте також гостру, смажену, кислу, надто холодну та гарячу їжу. Такі продукти подразнюють кишківник, що також шкодить людям з гемороєм.

Старайтеся помірно вживати сіль і алкоголь, оскільки спиртне або надто солона їжа затримують воду в організмі та створюють тиск у судинах тазового дна, як наслідок, набряк у гемороїдальній зоні та запалення.

Слід бути обережними з добавками, де є залізо, оскільки залізо подразнює слизову шлунково-кишкового тракту і може викликати запори чи інші проблеми із травленням.

Клітковина — найкраще рішення для дієти при геморою

Вживання продуктів з великою кількістю клітковини та води пом'якшує випорожнення та полегшує дефекацію. Так, вдається знижувати тиск на гемороїдальні вузли. При дотриманні дієти з високим вмістом клітковини ви зможете уникнути закрепів.

Які продукти багаті на клітковину:

• висівки: пшеничні, житні, рисові, вівсяні;

• зелені листові овочі;

• ягоди;

• бобові;

• гриби;

• фрукти;

• мигдаль;

• какао;

• коренеплоди.

Вживайте клітковину при геморої правильно

Зважайте на те, що завелика кількість клітковини може викликати газоутворення та здуття живота. Тому краще додавати її у свій раціон поступово. Пшеничні висівки — чудове джерело клітковини, адже вони викликають менше газів, ніж інші продукти, багаті на клітковину.

Паралельно з вживанням клітковини також потрібно більше пити простої води. Пийте 8-10 великих склянок води кожен день. Водночас старайтеся менше вживати кави, міцного чаю, адже вони зневоднюють організм.

Для нормалізації травлення ви можете вживати молочнокислі продукти з високим вмістом корисних бактерій. Наприклад, йогурт, кефір, закваску тощо.

Правильне збалансоване харчування — принципова рекомендація, лише за її виконання вам вдасться позбутися такої неприємної проблеми як геморой.

Лікування геморою потребує комплексного підходу. Тож окрім дієти важливо загалом дотримуватися здорового образу життя та за необхідності звернутися до лікаря-проктолога для діагностики та підбору необхідного лікування.

Одним із дієвих помічників в усуненні геморою для вас може стати лікарський засіб Прокто-Глівенол. Він допоможе швидше полегшити неприємні симптоми захворювання, які заважають повноцінно жити, і усунути саму проблему.

Як Прокто-Глівенол допомагає при геморої:

• нормалізує структуру і функції ректальних вен;

• зменшує запалення;

• підвищує тонус гемороїдальних вен;

• заспокоює біль, свербіж та печіння.

Має 2 форми випуску: ректальний крем та супозиторії, кожен зможе обрати для себе найзручніший варіант.

Після ректального застосування лікарського засобу Прокто-Глівенол досить швидко настає полегшення: зменшуються біль, свербіж, печіння, спричинені гемороєм.

Купити Прокто-Глівенол за доступною ціною ви можете в аптеці вашого міста, або ж бронюйте ще дешевше на сайті https://tabletki.ua/uk/


Прокто-Глівенол — радій життю без геморою!