Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

Корисно знати – загальні рекомендації

Профілактика геморою

Геморой є поширеною недугою. Якщо вам судилося захворіти на геморой, важливо помітити його симптоми на початковому етапі і вчасно звернутися до проктолога. Особливо слід бути уважними людям, які входять до групи підвищеного ризику і схильності до геморою.



Причини виникнення геморою

Відповідно до медичної статистики, ця недуга зустрічається приблизно у 11-24% дорослого населення планети. Геморой проявляється запаленням, варикозним розширенням вен прямої кишки і, якщо його не лікувати, ускладненням може бути тромбоз гемороїдальних вен. Це призводить до запальних процесів і регулярних кровотеч із заднього проходу.


Препарати для лікування геморою

Сучасна медицина пропонує величезну кількість різноманітних методик і лікарських засобів для боротьби з причинами та проявами цього захворювання. Вони випускаються в різних лікарських формах, відрізняються за складом і мають різний ступінь ефективності.


Післяпологовий геморой

Нерідко після пологів у жінки з'являються характерні для недуги симптоми, проте збільшення гемороїдальних вузлів і запальний процес може початися ще під час вагітності, а пологи лише посилюють процес розвитку багатьох захворювань, зокрема і геморою.


Допомога при геморої в домашніх умовах

При перших симптомах геморою потрібно піти на прийом до лікаря для огляду і отримання кваліфікованої консультації. Проктолог призначить процедури, які можна проводити не тільки в лікувальних закладах, а й удома.


Ускладнення при геморої

Геморой – підступне захворювання, небезпека якого прихована не тільки в явних симптомах, але й у наслідках (ускладненнях).


Геморой. Початкова стадія і перші симптоми

Як його тільки не називають в народі: і «почечуй», і «кровотеча з кишки», і «захворювання ледачих». Причини появи цієї недуги різноманітні. Від нього страждають жінки і чоловіки молодого, середнього та похилого віку, на нього хворіють навіть діти і підлітки.


Методи лікування геморою

Cучасними методиками боротьби з гемороєм є: медикаментозне лікування, малоінвазивні операції та радикальні операції. Ці методики застосовують на різних стадіях геморою.


Методи лікування геморою без операції

До методів лікування цієї недуги відносять консервативний (медикаментозне лікування геморою), малоінвазивний і хірургічний.
У більшості випадків на ранніх етапах захворювання застосовуються малоінвазивні методики лікування. До них належать: лігування внутрішніх гемороїдальних вузлів латексними кільцями, фотокоагуляція, склеротерапія, радіохвильовий метод лікування.


Діагностика геморою

Встановлення правильного діагнозу цього поширеного захворювання проводиться фахівцем на основі скарг пацієнта і полягає у візуальному огляді, пальцевому дослідженні і таких медичних процедурах, як аноскопія, ректороманоскопія і колоноскопія.


Геморой: що необхідно знати

Одна з найбільш поширених хвороб нашого часу вимагає особливої уваги. Розглянемо cимптоми геморою і визначимо, кому загрожує найбільша небезпека і хто знаходиться в групі ризику захворювання на геморой.


Види геморою

У проктології виділяються такі основні види геморою: вроджений і набутий (в залежності від механізму виникнення), а також зовнішній і внутрішній (в залежності від локалізації).


Дієта при геморої

Одним із факторів, що впливають на перебіг такої хвороби як геморой є ваші харчові звички. При неконтрольованому вживанні протипоказаних чи небажаних продуктів, геморой може загострюватися та важче піддаватися будь-яким методам лікування.


Профілактика геморою при сидячій роботі

Сидяча робота може спричиняти появу чи загострення геморою. Ця хвороба досить розповсюджена серед офісних працівників. Чому з'являється геморой при сидячій роботі?


Лікування геморою в домашніх умовах

Часто люди не хочуть, а навіть швидше соромляться, звертатися до лікаря з такою проблемою. Самостійно шукають рекомендації серед знайомих, в інтернеті, в аптеці, як позбутися неприємного захворювання. В аптеках представлено безліч мазей, кремів, гелів, свічок від геморою, ефект від них звичайно ж настає, але якщо не визначена головна причина захворювання, симптоми повертаються знову.


Геморой у чоловіків: причини, симптоми, лікування

Геморой – це захворювання, при якому спостерігається значне розширення судинних (венозних) сплетень у прямій кишці, супроводжується утворенням гемороїдальних вузлів та при прогресуванні призводить до випадання, травмування вузлів та розвитку ускладнень.


Геморой у жінок

Геморой у жінок – це не рідкість. Більшість жінок вперше знайомляться з цим захворюванням під час вагітності та післяпологовому періоді. Геморой - це захворювання, при якому утворюються запалені гемороїдальні вузли, внаслідок розширення, запалення, тромбування судинних венозних сплетінь в прямій кишці.


Що не можна робити при геморої?

Геморой неприємне захворювання, якого хочеться швидше позбутися. Але чи можна працювати, вести активний спосіб життя? Можливо, якщо знати, що не можна робити при цьому захворюванні. Давайте поговоримо більш детально.


Що потрібно робити, якщо у тебе геморой?

Навіть якщо Ви припустили, що у Вас геморой, необхідно проконсультуватися з лікарем, оскільки захворювання можуть починатися зі схожої симптоматики. Потрібно підтвердити діагноз геморой і виключити всі інші захворювання.


Що краще супозиторії чи крем, мазі від геморою?

Геморой починається поступово, спочатку турбують неприємні відчуття в ректальный зоні, далі утворюються гемороїдальні вузли, які з часом можуть випадати, травмуватися та кровоточити. За відсутності правильного лікування геморой прогресує і може призводити до небезпечних ускладнень, тому до цієї проблеми варто ставитись серйозно з перших проявів!


Як позбутися геморою?

Геморой є досить поширеною проблемою, яка значно погіршує якість життя. Спочатку захворювання може не проявлятися або приносити мінімальний дискомфорт, який з часом посилюється і з'являються інші симптоми захворювання.


Як дізнатися, що у тебе геморой?

Геморой – не просто “косметична” проблема чи “незручність”. Це хвороба, під час якої відбувається варикозне розширення вен прямої кишки, запалення, тромбування гемороїдальних вузлів.


Видалення геморою, як зрозуміти чи потрібна операція?

Геморой досить поширене захворювання. Якщо раптом ви запідозрили у себе геморой, не варто одразу думати, що це «катастрофа» і без операції не обійтися. Краще вчасно зверніться до фахівця, який поставить точний діагноз та підбере лікування.


Гострий та хронічний геморой

Хоча геморой вважається досить поширеним захворюванням, справжня статистика цієї хвороби невідома, оскільки пацієнти схильні до самолікування та часто не звертаються за медичною допомогою.