Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ДОПОМОГА ПРИ ГЕМОРОЇ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

При перших симптомах геморою потрібно піти на прийом до лікаря для огляду і отримання кваліфікованої консультації. Проктолог призначить процедури, які можна проводити не тільки в лікувальних закладах, а й удома.

Першими ознаками геморою є свербіж, біль, відчуття неповного звільнення кишечнику. Хворі можуть скаржитися також на запори, діарею, біль і відчуття переповнення в животі, метеоризм.

Профілактика і лікування анального свербежу

Випадання гемороїдальних вузлів, виділення слизу, інфекція можуть спровокувати хворобливе свербіння у ділянці заднього проходу, а однією з імовірних причин виникнення свербежу лікарі називають порушення кровообігу в тканинах прямої кишки. В першу чергу слід звернути увагу на дотримання чистоти тіла, використовувати прохолодну воду для підмивання, за призначенням лікаря застосовувати свічки і креми з анестетиками. Доведеться відмовитися від красивої, але шкідливої синтетичної білизни на користь виробів з натуральних тканин.

Біль при геморої

Больові відчуття нерідко є супутниками цього захворювання через можливе запалення і інфікування збільшених гемороїдальних вузлів, появи анальної тріщини, розвитку парапроктиту. Зменшити біль у прямій кишці допоможуть анальгетики, що вводяться за допомогою таблеток, кремів і свічок. Також призначаються спазмолітики, місцеві анестетики, доповнені протизапальними засобами (зокрема рекомендується Прокто-Глівенол).

Відчуття неповного випорожнення кишечнику

Через випадання збільшених гемороїдальних вузлів, які значно ускладнюють процес дефекації, у хворого виникає практично постійне відчуття неповного випорожнення кишечнику. При таких обставинах в першу чергу рекомендується дотримуватися певного режиму харчування, що сприяє поліпшенню роботи кишечнику, пити достатньо чистої води, приймати проносне за рекомендацією лікаря.

Лікарські засоби при симптомах геморою

Препаратів, які використовуються при симптомах геморою, з кожним роком випускається все більше. Вони існують як у таблетках, так і у вигляді місцевих засобів – свічок, мазей, кремів. Найбільш дієвими є полікомпонентні лікарські препарати. Свічки мають протизапальні, кроворозріджувальні, знеболювальні властивості. Призначені для зовнішнього застосування мазі, крім діючої речовини, містять основу – вазелін, ланолін, жир. Кремами лікують і внутрішній, і зовнішній геморой.
Існує величезна кількість засобів при симптомах геморою, які можна використовувати вдома, однак діагностикою і призначенням конкретних препаратів для найбільш ефективної боротьби з гемороєм, безумовно, повинен займатися фахівець-проктолог.

Прокто-Глівенол

Ефективним препаратом як для зняття неприємних симптомів, так і для лікування геморою є Прокто-Глівенол. Дія супозиторіїв і крему Прокто-Глівенол спрямована на причину захворювання. Прокто-Глівенол підвищує тонус гемороїдальних вен, знеболює і має протизапальний ефект. Прокто-Глівенол є комбінованим засобом для місцевого лікування геморою.