Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ГЕМОРОЙ: ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ

Одна з найбільш поширених хвороб нашого часу вимагає особливої уваги. Розглянемо cимптоми геморою і визначимо, кому загрожує найбільша небезпека і хто знаходиться в групі ризику захворювання на геморой.

Групи ризику захворювання на геморой

Геморой називають «професійним» захворюванням людей, які пов'язані з мінімальним фізичним навантаженням, довгим перебуванням в сидячому положенні. До такої групи ризику захворювання на геморой входять водії, бухгалтери, секретарі, офісні співробітники, програмісти, комп'ютерники і т. ін.
Окрему групу ризику захворювання на геморой складають вантажники або носильники; ті, хто любить займатися спортом, особливо важкою атлетикою, верховою їздою.
Господині, які носять важкі сумки, молоді мами або жінки, що виношують дитину, люди з надмірною вагою теж належать до групи ризику захворювання на геморой.

Симптоми геморою

Найбільш типовими ознаками захворювання є свербіж, печіння, почервоніння шкіри навколо ануса, тяжкість під час випорожнення кишечнику. Болі у ділянці заднього проходу, виділення слизу, тривалі кровотечі з прямої кишки – ці симптоми геморою повинні спонукати людину негайно йти до проктолога.

Болі у ділянці заднього проходу

Малорухливий спосіб життя, який ведуть багато людей через роботу, особливості характеру або ситуації, спричиняє виникнення різних недуг. В результаті супутником людини можуть стати болі у ділянці заднього проходу, які завдають страждань і є зокрема симптомами геморою. При несвоєчасному лікуванні ймовірне посилення болю у ділянці заднього проходу не тільки під час дефекації, але й при ходьбі. При гострій формі геморою болі у ділянці заднього проходу можуть стати постійними, колючими і супроводжуватися відчуттям присутності стороннього тіла.

Тривалі кровотечі з прямої кишки

На початковій стадії захворювання при дефекації у хворого можуть з'являтися незначні виділення крові, це дуже тривожний симптом геморою. Спочатку калові маси, проходячи нижнім відділом товстої кишки, травмують і спричиняють кровотечу гемороїдальних вузлів, потім кровотечі стають рясними і можуть вже не бути пов'язані безпосередньо з процесом випорожнення, вони з часом прогресують і переростають у тривалі кровотечі з прямої кишки.

Полегшити симптоми геморою

Найбільш дієвим способом поліпшити стан людини при цьому захворюванні є застосування препаратів проти геморою у формі супозиторіїв або крему. Як правило, при зовнішньому геморої зручніше застосовувати креми, а при внутрішньому – супозиторії. Необхідно уникати напруження, важкої фізичної роботи.

Ефективний препарат Прокто-Глівенол

Супозиторії і крем Прокто-Глівенол впливають на причину геморою і є ефективним знеболювальним і протизапальним засобом. Щоб зручно було наносити крем Прокто-Глівенол, кожен тюбик має спеціальний аплікатор, так само просто застосовуються і супозиторії Прокто-Глівенол, упаковані в фольгу.