Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ЯК ВПЛИВАЄ ХАРЧУВАННЯ НА ВИНИКНЕННЯ ГЕМОРОЮ?

Одним із факторів, що призводять до виникнення геморою,
є хронічні запори, а погана робота кишківника —
це результат неправильного харчування.

Дієта №3 за М.І. Певзнером* забезпечує повноцінне
харчування і сприяє нормалізації акту випорожнення

ДОЗВОЛЯЮТЬСЯ

хліб пшеничний із борошна грубого
помелу або чорний хліб з висівками,
сухарі житні, печиво сухе нездобне

м’ясо і птиця нежирних сортів
(яловичина, телятина, кролик,
курятина, індичка) у відварному
вигляді

нежирна риба (судак, лящ, короп,
тріска, щука, хек) у відварному або
заливному вигляді

овочі сирі та відварені у вигляді
салатів і гарнірів (буряк, морква,
помідори, листяний салат, кабачки,
гарбуз, цвітна капуста)

фрукти і ягоди: свіжі в сирому
вигляді та у стравах або сушені
в розмоченому вигляді (курага,
чорнослив, урюк, інжир)

розсипчасті каші з гречаних,
пшоняних, вівсяних і ячних крупів

яйця курячі, зварені некруто,
1–2 на день

молочні продукти: молоко, кефір,
кисляк, сир, сметана, тверді сири

супи на м’ясному і рибному
бульйонах, овочеві навари, юшки
з буряків, борщі

ЗАБОРОНЯЮТЬСЯ

хліб із борошна вищих сортів, листкове
і здобне тісто

жирні сорти м’яса і риби, птиця:
качка та гусак

копченості з м’яса та риби, консерви
рибні та м’ясні

овочі: редька, редиска, ріпа

фрукти та ягоди: чорниця, айва, кизил

гриби

яйця курячі, зварені круто і смажені

шоколад, вироби з кремом

гострі й жирні соуси, приправи:
хрін, гірчиця, перець

* Маньшина Н.В. Курортология для всех. За здоровьем на курорт. — М.: Вече, 2007.