Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ЛІКУВАННЯ ГЕМОРОЮ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Часто люди не хочуть, а навіть швидше соромляться, звертатися до лікаря з такою проблемою. Самостійно шукають рекомендації серед знайомих, в інтернеті, в аптеці, як позбутися неприємного захворювання. В аптеках представлено безліч мазей, кремів, гелів, свічок від геморою, ефект від них звичайно ж настає, але якщо не визначена головна причина захворювання, симптоми повертаються знову.

За той час, коли людина, як кажуть «перепробувала все на світі», хвороба прогресує, а це втрачений час і високий ризик розвитку ускладнень. І зовсім не рідкість, що причиною звернення до лікаря – стає кровотеча.

Необхідно якомога раніше звернутися до фахівця та розпочати лікування. Правильне та своєчасно призначене лікування дозволить відновити фізіологічні функції венозної системи прямої кишки та позбутися неприємних симптомів геморою.

На які саме симптоми варто звернути увагу:

• гемороїдальні вузли, що кровоточать, випадають з анального отвору,

• кров після спорожнення кишечника,

• біль, дискомфорт,

• свербіж, печіння в області анального отвору,

• відчуття неповного спорожнення кишечника,

• інше.

Є загальні рекомендації, яких пацієнти можуть самостійно дотримуватись:

• Перегляньте свій раціон харчування, вживайте багато клітковини, більше фруктів, овочів, зернових. Клітковина збільшує об'єм випорожнень і пом'якшує їх, це допоможе уникнути сильних натужень під час спорожнення кишечника.

• Спорожняти кишечник потрібно при перших позивах, намагайтеся не перенапружуватися, не тужитися і не сидіти довго в туалеті.

• Почніть більше ходити, рухатися, не піднімайте важкого. Хороші результати дає гімнастика Кегеля, робіть фізичні вправи для зміцнення м'язів черевного пресу та сідниць.

• Відрегулюйте питний режим, це важливо не лише для загальної бадьорості та активності, а також для профілактики закрепів.

• Намагайтеся не сидіти тривалий час, частіше вставайте, ходіть, якщо це можливо робіть маленькі фізичні вправи.

• Відмовтеся від туалетного паперу, натомість підмиватися потрібно прохолодною водою або використовувати вологий туалетний папір, вологі серветки.

Хоча, про геморой чули майже всі, не варто недооцінювати цю проблему, оскільки геморой – це небезпечне захворювання. Лікування має проходити лише під контролем лікаря, який зможе точно встановити діагноз, стадію хвороби та призначити грамотне лікування.

Першочерговим завданням у лікуванні геморою є усунення больового синдрому, запального процесу, а також проведення профілактики ускладнень (кровотеча, тромбоз).

Поговоримо про рекомендації щодо лікування геморою при певних скаргах:

Якщо непокоїть - анальний свербіж, відчуття печіння, слід носити білизну тільки з натуральних тканин, підмиватися прохолодною водою, по можливості після кожного «походу в туалет». За призначенням лікаря можна застосовувати свічки та креми з анестетиками.

Якщо є больові відчуття. При геморої можуть запалюватись та інфікуватися гемороїдальні вузли, утворюватися анальні тріщини. Зменшити біль у прямій кишці допомагають анальгетики (у вигляді пігулок, кремів, свічок). Також призначаються спазмолітики, місцеві анестетики, доповнені протизапальними засобами.

При наявності крові після спорожнення. Не користуйтеся грубим туалетним папером, краще користуватися вологими серветками, вологим туалетним папером, щоб не травмувати вузли.

Якщо відчувається неповне спорожнення кишечника, насамперед необхідно дотримуватися режиму харчування та пиття, що сприяє правильній роботі кишечника. У разі потреби прийом послаблюючих засобів за рекомендацією лікаря.

Одним з найбільш ефективних сучасних препаратів для місцевого лікування геморою є лікарський засіб Прокто-Глівенол зі знеболювальною, протизапальною та венотонізуючою дією.

Лікарський засіб застосовується для зменшення таких неприємних симптомів, як свербіж, печіння, біль, і для лікування геморою.

Для зручності застосування можна обрати одну з наявних лікарських форм препарату Прокто-Глівенол: ректальні супозиторії та крему ректального.


Прокто-Глівенол — радій життю без геморою!