Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ ГЕМОРОЮ

Cучасними методиками боротьби з гемороєм є: медикаментозне лікування, малоінвазивні операції та радикальні операції. Ці методики застосовують на різних стадіях геморою.

Медикаментозне лікування

Лікарські препарати, які призначаються проктологом на ранніх етапах розвитку захворювання, випускаються у формі таблеток, свічок, мазей і кремів. Як правило, свічки застосовують при внутрішньому геморої, а мазі та креми наносять на зовнішні гемороїдальні вузли. Медикаментозне лікування сприяє усуненню больових і дискомфортних відчуттів, перешкоджає розвитку ускладнень. Хворому на стадії медикаментозного лікування прописують препарати різної дії: знеболювальні, протизапальні, кровоспинні, венотонізуючі. Як медикаментозне лікування хворий дуже часто отримує комбіновані засоби для місцевого застосування, наприклад Прокто-Глівенол. Супозиторії і крем Прокто-Глівенол мають одночасно венотонізуючу, анестезуючу і протизапальну дію. Завдяки комплексному впливу на різні проблеми недуги Прокто-Глівенол сприяє скороченню терміну лікування і одужанню пацієнта. Для зручності використання тюбик крему Прокто-Глівенол має аплікатор, супозиторії Прокто-Глівенол також легко і зручно застосовувати.

Малоінвазивні операції: склеротерапія, лігування, дезартеризація, кріотерапія

Сучасна медицина при лікуванні геморою віддає перевагу малоінвазивним нехірургічним операціям, які є менш болючими і не вимагають довгого відновлення після їхнього проведення.
Серед малоінвазивних операцій виділяють: склеротерапію, лігування, кріотерапію, дезартеризацію і деякі інші.
При склеротерапії введенням препаратів домагаються склеювання судинних стінок; при лігуванні гемороїдальний вузол біля основи стягується латексним кільцем, щоб перекрити кровотік і сприяти висушуванню вузла (лігування проводиться в кілька сеансів, з часовим проміжком у 2 тижні); при кріотерапії на гемороїдальний вузол впливають низькотемпературним рідким азотом; при дезартеризації перекривають кровотік до гемороїдального вузла (на відміну від лігування, під час проведення дезартеризації можна прооперувати всі вузли одночасно).

Радикальні операції: гемороїдектомія, операція за методом Лонго

Радикальні операції проводяться на самих пізніх і складних етапах хвороби. Найчастіше застосовуються два види радикальних операцій – гемороїдектомія і операція за методом Лонго.
Гемороїдектомія – це стандартна радикальна операція, при якій над лігованим гемороїдальним вузлом видаляють частину шкіри періанальної ділянки і слизової оболонки прямої кишки, потім слизову підшивають до підлеглих тканин.
Операція, яка вперше була проведена італійським хірургом Антоніо Лонго на початку 90-х років минулого століття і носить його ім'я, успішно застосовується в наш час. Показанням для операції за методом Лонго є внутрішній геморой з великими вузлами, які неможливо усунути іншими методами. При операції за методом Лонго розсікають частину слизової оболонки прямої кишки, що призводить до зміщення вгору гемороїдальних вузлів і їхнього поступового відмирання. Тривалість операції за методом Лонго становить приблизно 15-20 хвилин.