Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ ГЕМОРОЮ БЕЗ ОПЕРАЦІЇ

До методів лікування цієї недуги відносять консервативний (медикаментозне лікування геморою), малоінвазивний і хірургічний.
У більшості випадків на ранніх етапах захворювання застосовуються малоінвазивні методики лікування. До них належать: лігування внутрішніх гемороїдальних вузлів латексними кільцями, фотокоагуляція, склеротерапія, радіохвильовий метод лікування.

Зупинимося докладніше на методах лікування геморою без операції.

Лігування

Дуже ефективна процедура, під час якої гемороїдальний вузол стягується спеціальним латексним кільцем. В результаті перекривається кровотік, і вузол поступово висихає. Приблизно через тиждень перев'язаний висохлий вузол відпадає і під час випорожнення кишечнику виводиться одночасно з латексним кільцем. Лігування гемороїдальних вузлів проводиться хворим із другою і третьою стадією геморою. Під час однієї процедури перетягуються зазвичай один-два вузли, тому лігування може бути повторено кілька разів з проміжком в один місяць.

Склеротерапія

Під час цієї процедури пацієнтові спеціальним шприцом з тонкою голкою в гемороїдальні вузли вводяться ліки, що склеюють стінки судин. Незабаром розміри вузла зменшуються, і пацієнт перестає відчувати біль в ділянці анального сфінктера.
Склеротерапію не призначають хворим із вираженим запальним процесом у ділянці заднього проходу, гострою стадією геморою, наявністю анальної тріщини.

Радіохвильовий метод лікування геморою

Лікування при цій безконтактній і безболісній методиці полягає в розрізі патологічної ділянки тканини радіохвилями високої частоти. Пацієнти прекрасно переносять цю процедуру, яка проводиться в умовах амбулаторного прийому, що є безумовною перевагою радіохвильового методу лікування геморою.

Фотокоагуляція

Ще одним методом лікування геморою без операції є інфрачервона фотокоагуляція. Вона полягає у впливі на гемороїдальний вузол інфрачервоними променями, що призводить до зникнення ураженої судини вузла. Фотокоагуляція може проводитися в кілька етапів і призначається при геморої 1-го і 2-го ступеня хворим із внутрішнім гемороєм, ускладненим кровотечею.

Медикаментозне лікування геморою

Метою медикаментозного лікування є ослаблення і зникнення симптомів недуги. При прийомі ліків пацієнт повинен обов'язково дотримуватися правильного харчування, дієти, що сприяє нормалізації роботи кишечнику. Проктолог підбирає препарати для пацієнта індивідуально, беручи до уваги етап захворювання, його форму і можливі ускладнення.

Прокто-Глівенол

Одним із найбільш дієвих препаратів для медикаментозного лікування геморою є Прокто-Глівенол. До складу Прокто-Глівенолу входить трибенозид (який має венотонізуючу дію) і лідокаїн (який знижує больові відчуття).
Прокто-Глівенол випускається у вигляді супозиторіїв і у формі крему в тубах зі спеціальною насадкою для зручності застосування. Прокто-Глівенол також має високий рівень безпеки, що не менш важливо.