Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ПІСЛЯПОЛОГОВИЙ ГЕМОРОЙ

Нерідко після пологів у жінки з'являються характерні для недуги симптоми, проте збільшення гемороїдальних вузлів і запальний процес може початися ще під час вагітності, а пологи лише посилюють процес розвитку багатьох захворювань, зокрема і геморою.

Явища, що призводять до геморою

Серед факторів, що впливають на виникнення захворювання, можна назвати підвищення внутрішньочеревного тиску, а це відбувається при піднятті важких речей, тривалому перебуванні у стоячому положенні, ускладненій дефекації при запорах. У період вагітності зростання матки також спричиняє підвищення внутрішньочеревного тиску, об’єм крові, що рухається судинами, стає більшим на літр-півтора, нерідкі випадки порушення циркуляції венозної крові. При збільшенні навантаження на систему кровообігу в організмі вагітної жінки збільшується і ризик появи геморою.
Під час пологів перейми і потуги також різко призводять до підвищення внутрішньочеревного тиску. Якщо в судинній системі прямої кишки під час вагітності виявлялися запальні процеси, то після пологів вони можуть створити передумови для виникнення геморою. Його необхідно лікувати, щоб процес не прогресував у стадію можливої кровотечі з прямої кишки. Адже вони вкупі з післяпологовими матковими кровотечами можуть спричиняти у молодої мами недокрів'я. Особливо небезпечним є внутрішній геморой, який призводить до гострої кровотечі.

Принципи лікування геморою після пологів

Основним із принципів лікування геморою після пологів є особливе ставлення до охорони життя молодої мами і немовляти і бажання не нашкодити їхньому здоров'ю. Сьогодні для лікування післяпологового геморою існує великий вибір лікарських препаратів у вигляді таблеток, свічок, мазей. Вживати їх варто з великою обережністю жінкам, які годують груддю.
Можна звернутися і до народних методів, де різні трави і настоянки використовуються як зовнішні засоби лікування геморою.
Щоб боротися з запорами і порушенням циркуляції венозної крові в малому тазі, жінкам рекомендується виконувати різні вправи, зокрема гімнастику Кегеля.
Необхідно також намагатися скинути набрані під час вагітності кілограми, в цьому допоможуть регулярні прогулянки пішки, дотримання збалансованого харчування, вживання достатньої кількості рідини.
У деяких випадках застосовуються щадні методики склеротерапії або лігування гемороїдальних вузлів латексними кільцями.

Прокто-Глівенол

Лікарський препарат Прокто-Глівенол лікує і запобігає ускладненням геморою в період вагітності і після пологів.
Дія Прокто-Глівенолу спрямована на відновлення еластичності розширених вен гемороїдальних вузлів, нормалізацію їхнього тонусу.
Прокто-Глівенол впливає на причину захворювання, він не містить гормонів та антибіотиків, його можна застосовувати з II триместру вагітності й на стадії годування груддю. Препарат має високий профіль безпеки, а це особливо важливо в такий делікатний період.