Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ПРЕПАРАТИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ГЕМОРОЮ

Сучасна медицина пропонує величезну кількість різноманітних методик і лікарських засобів для боротьби з причинами та проявами цього захворювання. Вони випускаються в різних лікарських формах, відрізняються за складом і мають різний ступінь ефективності.

Зайве говорити, що лікування геморою таблетками дасть хворому мало користі. Вони не можуть впливати безпосередньо на запальний процес в гемороїдальних вузлах, тому лікування геморою виключно таблетками є недостатнім. Оскільки геморой – хвороба локальна, особливо важливо на початкових стадіях недуги правильно обрати препарати для місцевого застосування.

Прокто-Глівенол

Одним із найбільш ефективних сучасних препаратів для місцевого застосування фахівці називають Прокто-Глівенол, який має знеболювальну, протизапальну та венотонізуючу дію. Препарат Прокто-Глівенол випускається у формі супозиторіїв і крему з насадкою для зручності застосування. Для зберігання препаратів Прокто-Глівенол не потрібен холодильник або інші спеціальні умови.
Прокто-Глівенол має високий профіль безпеки, і його можна застосовувати з II триместру вагітності, а також жінкам, які годують груддю.

Шкідливість «кустарних» способів лікування геморою

Багато хто з пацієнтів вважає за краще лікуватися самостійно, по-старому, не підозрюючи, якої шкоди можуть завдати своєму організму. Розглянемо деякі, в минулому популярні, засоби, від яких краще триматися подалі.

Іхтіолова мазь

Іхтіол виділяється на основі смол і має характерний різкий запах. Раніше він використовувався в якості антисептика. У наш час іхтіолова мазь і свічки, які в основі мають цей елемент, практично не прописуються через їхню низьку ефективність та подразливу дію на організм у ділянці прямої кишки.

Гепаринова мазь

Багато років цей засіб застосовується для профілактики і лікування тромбофлебіту, варикозного розширення вен, інших захворювань. Беручи до уваги, що геморой також є венозною патологією, потрібно, однак пам'ятати: лікування цієї недуги гепариновою маззю може мати неприємні наслідки. Гепарин розріджує кров, тому його місцеве застосування при геморої загрожує кровотечею.

Мазь Вишневського

До складу даної мазі входить рицинова олія, ксероформа і березовий дьоготь. Останній компонент при використанні мазі Вишневського в лікуванні геморою може проявити сильну подразнювальну дію і тільки посилить хворобливі відчуття.

Пластир від геморою

Реклама китайського пластиру від геморою обіцяє справжнє диво і вилікування від цього захворювання в короткий термін. Однак дуже сумнівно, що через пупок (а саме на нього потрібно накладати пластир, як йдеться в інструкції) у кров або гемороїдальні вузли можуть потрапити лікувальні компоненти, що містяться у пластирі.

Для того щоб не доводити хворобу до стану, коли без оперативного втручання вже не обійтися, необхідно якомога раніше звернутися до лікаря для отримання професійних інструкцій та курсу лікування.