Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ПРОФІЛАКТИКА ГЕМОРОЮ ПРИ СИДЯЧІЙ РОБОТІ

Сидяча робота може спричиняти появу чи загострення геморою.
Ця хвороба досить розповсюджена серед офісних працівників.

Чому з'являється геморой при сидячій роботі?

Робота в офісі, на касах чи просто фріланс передбачає довготривале сидіння. Для нашого організму це неприродньо. Найкраще, якщо протягом дня людина рівномірно розподіляє рухову активність, як-то ходьба, вправи та знаходження у статичному положенні, як-то сидіння, стояння тощо.

А через тривале сидіння відбувається порушення тазового кровообігу, оскільки підвищується тиск в нижній частині живота. Частий застій крові викликає патологічні зміни судин малого таза, вони можуть розширюватися та запалюватися.

До того ж низька фізична активність впливає і на роботу кишківника, виникає ризик погіршення перистальтики та уповільнення проходження харчових мас по кишківнику. Як результат — можуть з’являтися часті закрепи, які також провокують появу геморою.

Як запобігти появі геморою?

Якщо ваша робота пов’язана переважно із сидінням, це не означає, що потрібно звільнятися та шукати інші варіанти. Достатньо регулярно виконувати деякі рекомендації, що допоможуть запобігти утворенню геморою.

• використовуйте спеціальну подушку для сидіння;

• під час сидіння при нагоді змінюйте частіше положення тіла;

• виконуйте вправи;

• дотримуйтесь дієти;

• пийте достатньо води;

• інвестуйте у гарне крісло;

• більше ходіть.

Ортопедична подушка при геморої

Якщо наявні скарги на геморой, можна придбати ортопедичну подушку для сидіння. Вона рівномірно розподіляє тиск при сидінні та допомагає нормалізувати кровообіг органів тазового дна.

Які вправи робити при геморої

У вільний від роботи час робіть зарядку з вправами, які покращують кровообіг і допомагають відтоку крові з малого таза, наприклад "берізка" або "велосипед".

Геморой та харчування

Вживайте їжу з високим вмістом клітковини, але з низьким вмістом жирів та рафінованих вуглеводів. Такий раціон сприятиме нормальному травленню і забезпечить регулярне випорожнення м'якої консистенції. Чим менше ви напружуєтеся під час дефекації, тим менший ризик розвитку геморою.

Важливість водного балансу при геморої

Щоденна підтримка водного балансу важлива для профілактики геморою. Вживання достатньої кількості сприяє збереженню нормального кровообігу, зменшуючи ймовірність підвищення тиску в малому тазі. Рекомендується випивати близько 2 літрів води щодня. Можете поставити на робочий стіл пляшку з водою, щоб не забувати достатньо пити.

Рухова активність для запобігання геморою

Тривале сидіння та малорухливий стиль життя не тільки збільшують ризик появи геморою, а й інших хронічних захворювань. Тому експерти в галузі охорони здоров'я рекомендують робити перерви, щоб порухатися.

За можливості частіше робіть перерви та вставайте з-за робочого стола. Можете пройтися до сусіднього відділу чи просто кабінетом. А коли повертаєтеся додому, можете вийти на зупинку раніше, щоб збільшити кількість кроків. Це допоможе покращити кровотік, додасть вам енергії та знизить ризик розвитку геморою. На кожну годину сидіння витрачайте кілька хвилин на те, щоб походити та трошки розім’ятися.

А якщо ви помітили такі симптоми, як свербіж, печіння відчуття чужорідного тіла в ректальній зоні чи сліди крові після дефекації — обов’язково зверніться до лікаря-проктолога. Чим раніше ви виявите хворобу, тим простіше від неї позбудетеся.

У лікуванні геморою чудовим помічником стане Прокто-Глівенол. Цей лікарський засіб допомагає значно швидше усунути як симптоми, що заважають повноцінно жити, так і саме захворювання.

Як Прокто-Глівенол допомагає при геморої:

нормалізує структуру і функції ректальних вен;

зменшує запалення;

підвищує тонус гемороїдальних вен;

заспокоює біль, свербіж та печіння.

Має 2 форми випуску: ректальний крем та супозиторії, кожен зможе обрати для себе найзручніший варіант.

Після ректального застосування лікарського засобу Прокто-Глівенол досить швидко настає полегшення: зменшуються біль, свербіж, печіння, спричинені гемороєм.

Купити Прокто-Глівенол за доступною ціною ви можете в аптеці вашого міста, або ж бронюйте ще дешевше на сайті https://tabletki.ua/uk/

Прокто-Глівенол — радій життю без геморою!