Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ ПРИ ГЕМОРОЇ

Геморой неприємне захворювання, якого хочеться швидше позбутися. Але чи можна працювати, вести активний спосіб життя? Можливо, якщо знати, що не можна робити при цьому захворюванні. Давайте поговоримо більш детально.

Чи можна займатися спортом при геморої?

Потрібно уважно ставитись до фізичної активності. Чому віддати перевагу? Відмінно підходять такі види спорту, як плавання, біг, спортивна ходьба, йога та інші.

Протипоказані вправи, що впливають на збільшення внутрішньочеревного тиску. Наприклад, улюблене чоловіками присідання зі штангою, велоспорт, кінний спорт, важка атлетика.

Якщо ви ніколи не займалися спортом, вели «сидячий спосіб життя», саме час розпочати спортивні заняття. Навіть якщо це будуть мінімальні регулярні заняття у домашніх умовах та це дозволить відрегулювати відтік крові з гемороїдальних вузлів, покращити кровотік у проблемній ділянці, зміцнити тазові м'язи, знизити внутрішньочеревний тиск, попередити появу запорів.

Якщо раніше ви активно займалися спортом, порадьтеся з лікарем. Лікар може порекомендувати зменшити навантаження.

Не забувайте, що під час загострення геморою потрібно максимально обмежити фізичну активність, оскільки є великі ризики випадання гемороїдальних вузлів, кровотечі, їх травмування, защемлення.

У післяопераційному періоді варто відкласти фізичні навантаження, в середньому на 2 місяці.

Чи показана дієта при геморої?

Дієта, правильне та збалансоване харчування необхідне для корекції роботи кишечника, нормалізації випорожнень, попередження запорів. Перегляньте своє харчування, вживайте багато клітковини, більше фруктів, ягід, овочів, зернових. Клітковина збільшує об'єм випорожнень і пом'якшує їх, це допоможе уникнути сильних натужень під час випорожнення кишечника. Харчування має бути частим із невеликими порціями.

Відмовтеся від випічки з пшеничного борошна, маринадів і соусів, прянощів, копчених риби та м'яса. Адже такі продукти подразнюють слизову оболонку кишечника, сприяють підвищеному газоутворенню та виникненню запорів.

Питний режим при геморої.

Кількість води в організмі має вирішальне значення для здоров'я та підтримки функції кожної системи, включаючи серце, нирки, м'язи. Тому варто відстежувати об’єм води, який випивається за добу, як для підтримки здоров'я усього організму, так і для профілактики закрепів.

Чи корисно відвідувати сауну при геморої?

Мова йде про лазні, сауни, гарячі ванни, ванночки. Про такі процедури людям хворим на геморой варто забути. Адже можна спровокувати запалення гемороїдальних вузлів, гемороїдальну кровотечу під впливом високих температур. Приплив крові в області ануса може спричинити погіршення стану, появу больових відчуттів. Краще приймати прохолодний душ, підмиватися прохолодною водою.


Закреп при геморої.

За наявності геморою, не можна тужитися і напружуватися під час випорожнення, через ризик випадіння вузлів, виникнення гемороїдальної кровотечі. Не рекомендовано довго сидіти в туалеті. Для цього слідкуйте за раціоном харчування та питним режимом, щоб не було запорів. А також намагайтеся спорожнити кишечник при перших позивах.

Які гігієнічні рекомендації при геморої?

Необхідно дотримуватись деяких рекомендацій. Відмовтеся від грубого, сухого туалетного паперу, замість цього використовуйте вологі серветки, вологий туалетний папір. Якнайчастіше підмиватися прохолодною водою, по можливості після кожного випорожнення кишечника. Все це важливо і необхідно, щоб не травмувати гемороїдальні вузли.

Робота при геморої.

Порадьтеся з лікарем, які види робіт вам можуть бути протипоказані. Якщо ваша професійна діяльність пов'язана із тривалим сидінням, намагайтеся частіше вставати, ходити, якщо це можливо робити маленькі фізичні вправи.

Чи потрібно стежити за вагою при геморої?

Оскільки відсоток захворювання на геморой серед людей з ожирінням та надмірною вагою тіла вищий, важливо стежити за своєю вагою.

Які рекомендації для жінок з гемороєм під час вагітності та пологів при геморої?

Для пацієнток із гемороєм вагітність і пологи – фактори ризику розвитку ускладнення захворювання. Тому варто проконсультуватися з гінекологом чи акушер-гінекологом щодо корисних і дозволених фізичних вправ для профілактики геморою, та за необхідності щодо лікарських засобів від геморою.

Самолікування при геморої.

Своєчасне обстеження та терапія дозволяють пацієнтам з гемороєм жити активно та повноцінно.

Без лікування захворювання буде прогресувати, що загрожує розвитком ускладнень.

Одним із ефективних сучасних лікарських засобів для місцевого лікування геморою, фахівці називають Прокто-Глівенол, ректальні супозиторії чи ректальний крем, який:

• зменшує запалення,

• підвищує тонус гемороїдальних вен,

• послаблює неприємні симптоми, спричинені гемороєм.


Прокто-Глівенол - радій життю без геморою!