Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ, ЯКЩО У ТЕБЕ ГЕМОРОЙ?

Навіть якщо Ви припустили, що у Вас геморой, необхідно проконсультуватися з лікарем, оскільки захворювання можуть починатися зі схожої симптоматики. Потрібно підтвердити діагноз геморой і виключити всі інші захворювання.

Не займайтеся самолікуванням, адже те, що допомогло знайомому, може не підійти Вам.

Ну, і не відкладайте проблему «у довгу скриньку», на жаль, згодом геморой нікуди не зникне, а лише прогресуватиме.

Що має насторожити при підозрі на геморой?

Якщо у Вас з'явилися такі симптоми - постійний дискомфорт в області ануса, вузли або «шишки», які можуть випадати і вправлятися в пряму кишку, кровотеча після дефекації, слизові виділення, анальний свербіж та інше - це має насторожити!

Краще вчасно проконсультуватися зі спеціалістом, який підтвердить/спростує Ваші підозри. І відповідно своєчасно починати лікуватися, адже будь-яке захворювання краще піддається терапії на самому початку.

З чим можна переплутати геморой?

Захворювання може починатися з симптомів, характерних для інших захворювань аноректальної зони:

• анальна тріщина,

• парапроктит,

• рак прямої кишки,

• проктит,

• випадання прямої кишки,

• і багато іншого.

Чи може геморой пройти «сам собою»?

Гемороїдальні вузли не мають схильності до зменшення, а навпаки з часом збільшується. Зміна способу життя та медикаментозне лікування зменшує симптоми та уповільнює прогресування хвороби.


Що робити, якщо усе-таки геморой з'явився?

Якщо діагноз підтвердився, слід дотримуватися наступних рекомендацій.

Дотримуватись дієтичних рекомендацій.

Спеціальної дієти при геморої немає та режим харчування має допомогти уникнути закрепів і діареї.

Вживайте продукти, багаті на клітковину, яка допомагає пом'якшити випорожнення і усунути «натужування» під час дефекації. Бажано, щоб раціон харчування був збалансованим і різноманітним, не зациклюйтесь на вівсянці та чорносливі. Харчуйтеся часто, дрібно, намагайтеся не вживати алкоголь, гостру їжу та приправи.

Слідкувати за питним режимом.

Багато людей не мають звички пити воду протягом дня. А це важливо, не тільки для профілактики закрепів, а й для загального здоров'я та гарного самопочуття!

Дорослій людині потрібно випивати близько 2 літрів води на добу (30 мл на 1 кг маси тіла) щодня.

Займатися спортом.

Намагайтеся вести активний спосіб життя, більше ходіть пішки, робіть зарядку не лише вранці, а й упродовж дня. Також, при геморої слід на якийсь час відмовитися від силових навантажень (пауерліфтинг, бодібілдинг), які значно підвищують внутрішньочеревний тиск.

Дотримуватись гігієнічних рекомендацій.

Своєчасно спорожняйте кишечник, уникайте тривалого перебування у туалеті. Користуйтеся вологим туалетним папером або серветками, щоб не травмувати «ніжні» гемороїдальні вузли. По можливості потрібно підмиватися прохолодною водою після кожної дефекації.

Вибирати відповідні види праці.

Трудова діяльність, яка пов'язана з необхідністю довго сидіти або стояти не найкращий варіант при цьому захворюванні. Також не підходить фізична робота, яка пов'язана з підйомом важких речей.

Якщо Ваша робота все ж таки пов'язана з цими факторами подбайте про те, щоб ви могли протягом дня пройтися і виконати мінімальні фізичні вправи.

Контролювати вагу тіла.

Надмірна вага та ожиріння є факторами ризику розвитку геморою. Намагайтеся підтримувати Вашу вагу в нормі.

Не займатися самолікуванням.

Хоча в аптеці багато препаратів для лікування геморою, не потрібно покладатися на рекламу. Варто звернутися до лікаря, який призначить лікування, що оптимально підходить саме Вам.

Звернутися до фахівця.

Запишіться на прийом до проктолога. Важливо вчасно звернутися до фахівця для встановлення діагнозу. Пам'ятайте, що не кожен дискомфорт в області ректальної зони – це геморой, є багато інших захворювань!

Починати лікування під контролем лікаря.

При виборі методу лікування лікар враховує тип геморрою, ступінь тяжкості, ризик розвитку ускладнень, інтенсивність кровотечі та готовність пацієнта до лікування.

Симптоми геморою різноманітні, тому часто лікарі призначають засоби для місцевого лікування, які мають комплексну дію. Наприклад, лікарський засіб Прокто-Глівенол, який полегшує больові відчуття, зменшує печіння та свербіж, підвищує тонус гемороїдальних вен, зменшує проникність капілярів.

Прокто-Глівенол доступний у формі супозиторіїв та крему, отже можна підібрати найбільш зручну Вам форму у застосуванні для лікування.

Перед застосуванням препаратів проконсультуйтесь зі спеціалістом і уважно прочитайте інструкцію з застосування.


Прокто-Глівенол — радій життю без геморою!