Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

УСКЛАДНЕННЯ ПРИ ГЕМОРОЇ

Геморой – підступне захворювання, небезпека якого прихована не тільки в явних симптомах, але й у наслідках (ускладненнях).

Парапроктит.

При загостренні захворювання неправильне лікування, призначене проктологом, дуже часто призводить до парапроктиту – гнійного запалення, що утворюється у ділянці прямої кишки і анального сфінктера. Парапроктит поступово може стати причиною виникнення деяких інших ускладнень захворювання, зокрема свища заднього проходу.

Свищ (фістула).

Свищ заднього проходу – це патологічний хід у вигляді трубки, який проходить від прямої кишки через тканини, що її оточують. Він розвивається в результаті гнійного запалення, спричиненого в організмі інфекцією. У переважній більшості випадків (до 98%) фістула є наслідком гострого парапроктиту, хоча лікарі не виключають й інші чинники її появи, наприклад, травми або ускладнення після операцій.

Тромбоз.

Запущене захворювання часто закінчується тромбозом. Тромбоз буває як зовнішнім, так і внутрішнім, іноді буває тромбоз комбінований. Розміри гемороїдальних вузлів при перебігу хвороби з часом збільшуються, потік крові в них стає уповільненим, спостерігається її застій. На цьому тлі відбувається розвиток тромбозу зовнішніх гемороїдальних вузлів. Слід наголосити, що в 70-75% випадків тромбоз гемороїдальних вузлів ускладнюється запальним процесом в періанальній зоні.

Тріщини.

При частих запорах і діареї слизова оболонка анального каналу подразнена, тут можуть утворюватися анальні тріщини. Для цього захворювання характерні біль, що з'являється під час дефекації, а також виділення крові з анального каналу. При виникненні анальної тріщини можливе інфікування прямої кишки і розвиток запалення. Слід наголосити, що анальні тріщини і геморой – різні захворювання, незважаючи на те, що їхні клінічні ознаки схожі.

Поліпи.

ППоліпами прямої кишки називають доброякісні пухлиноподібні утворення, розташовані на внутрішній стінці кишечнику. До цього захворювання схильні 2,5-3% пацієнтів.

Клінічні ознаки поліпів прямої кишки, геморою та інших захворювань товстої і прямої кишки дуже схожі, тому при болях під час дефекації, кровотечах із заднього проходу, свербінні або іншому дискомфорті необхідно звернутися до хорошого фахівця для встановлення точного діагнозу.