Прокто-Глівенол
СУПОЗИТОРІЇ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me
Прокто-Глівенол
КРЕМ
Tabletki.ua
Compendium
Liki24
Helsi.me

ЯК ДІЗНАТИСЯ, ЩО У ТЕБЕ ГЕМОРОЙ?

Геморой – не просто “косметична” проблема чи “незручність”. Це хвороба, під час якої відбувається варикозне розширення вен прямої кишки, запалення, тромбування гемороїдальних вузлів.

Про геморой чули напевно усі, але не кожен володіє інформацією про основні симптоми цього захворювання, та має сумніви чи корисною буде консультація фахівця, чи варто лікувати народними засобами, та що буде, якщо просто «не звертати увагу»?

На додачу, мало хто знає, що не всі дискомфортні відчуття в області аноректальної зони це геморой, є багато інших захворювань. Тому лише лікар може розставити всі крапки над "і".

Хто у групі ризику?

Спочатку перевірте чи не відноситеся ви до групи ризику розвитку геморою.

Фактори ризику:

• важка фізична праця;

• хронічні закрепи чи діарея;

• надмірна вага, ожиріння;

• малорухливий спосіб життя;

• заняття важкими видами спорту: пауерліфтингом, тощо;

• надмірне вживання гострих приправ, кави та алкоголю;

• захворювання органів малого тазу;

• хвороби судин;

• спадковість;

• вагітність та пологи;

• інше.

Якщо деякі з вказаних факторів ризику ви відмічаєте для себе, як наявні, тоді варто зайнятися профілактикою захворювання, а при перших ознаках виникнення хвороби - вчасно розпочати лікування.

Ще один важливий момент – геморой може розвинутися абсолютно у будь-якої людини. Статистика каже, що чоловіки страждають частіше, проте для жінок це захворювання теж не рідкість.

Які ранні ознаки геморою?

Спочатку можуть з'явитися неприємні відчуття в анальній ділянці, ці відчуття пацієнти описують як печіння, свербіж, подразнення, болючість, відчуття тяжкості. Рідко хто звертається до лікаря на початкових етапах, проте на ранніх стадіях хвороба краще піддається лікуванню.

Які симптоми виникають при прогресуванні геморою?

При прогресуванні геморою больовий синдром посилюється, часом стає яскраво виражений. Може з'являтися відчуття «стороннього тіла» у задньому проході.

Досить частим симптомом є кров'яні виділення після «відвідування туалету». Кровотеча має періодичний характер. За кількістю може бути незначна (кілька крапель після дефекації) або рясна. Іноді цей симптом пацієнти помічають першим і саме кровотеча змушує звернутися до лікаря.

Ще деякі ознаки характерні для геморою:

• відчуття неповного випорожнення кишечника;

• слизові виділення;

• порушення роботи кишечника (закрепи);

• випадіння гемороїдальних вузлів.

Детальніше про гемороїдальні вузли.

На початкових стадіях утворення гемороїдальних вузлів, пацієнт може намацати щільний “вузол” біля ануса. Вузли випадають, але самостійно вправляються. Далі випадання гемороїдальних вузлів потребує ручного вправлення. Вузли провокують постійний дискомфорт під час ходіння або сидіння.

Пізніше спостерігається випадання вузлів при мінімальному напруженні. На пізніх стадіях спостерігається постійне випадання вузлів та неможливість їх вправлення ручним способом.

Гемороїдальні вузли різні за розміром та розташуванням.

Також характерно збільшення вузлів при напруженні під час дефекації.

Усі ці прояви характерні для зовнішнього геморою!

При внутрішньому геморої вузли не видно, оскільки вони утворюються в стінці прямої кишки. Однак при прогресуванні захворювання вузли збільшуються і можуть випадати, кровоточити, защемлюватися та травмуватися.

Дуже рідко пацієнти звертаються до лікаря на ранніх стадіях захворювання, а за відсутності лікування геморой прогресує, вузли збільшуються, запалюються, защемлюються, тромбуються що в подальшому призводить до прогресування стадійності захворювання та можливості ускладнення.

Що має Вас насторожити?

Якщо при сильному напруженні випадають гемороїдальні вузли або виникає кровотеча після дефекації, варто звернутися до фахівця.

Як довго розвивається захворювання?

За часом – від кількох місяців до кількох років. Є фази загострення та тривалі фази ремісії, коли скарги у пацієнтів відсутні.

Чи потрібно одразу звертатися до фахівця?

Обов'язково зверніться до проктолога, який проведе обстеження, встановить діагноз та порекомендує лікування. Важливо пам'ятати, що на ранніх стадіях лікування ефективніше!

До чого може призвести відмова від лікування?

За відсутності лікування можуть розвиватися ускладнення: запалення, защемлення вузла, тромбоз, травматизація тощо.

Окрім цього за відсутності адекватного лікування можливе прогресування стадійності захворювання.

Також ускладненням є розвиток анемії, після рясних кровотеч із гемороїдальних вузлів.

Своєчасна консультація фахівця допоможе встановити діагноз, вибрати ефективне лікування та уникнути ускладнень.

Головна мета лікування - ліквідація набряку і запалення, а також нормалізація кровообігу в судинах прямої кишки. Ефективним лікарським засобом як для зняття неприємних симптомів захворювання, так і для лікування, є Прокто-Глівенол, ректальний крем та ректальні супозиторії.

Прокто-Глівенол:

• підвищує тонус гемороїдальних вен,

• послаблює біль, печіння, свербіж,

• має протизапальну дію.


Прокто-Глівенол — радій життю без геморою!